ПРОФЕСИОНАЛЕН КОУЧИНГ КЛАС

13409435-coaching-concept-related-words-in-spere-tag-cloud-isolated-on-white

 

Професионален коучинг клас – тримесечен курс на обучение – подготовка за акредитация към Международния Институт за Коучинг и Ментороство.

 

 

 • Вие вече знаете какво е коучинг?
 • Били сте участник в коучинг или сте преминали през курс/семинар по темата?
 • Чувствате се силни в този процес?
 • Искате да помагате на другите да развиват потенциала си?
 • Искате да участвате в процеса на изграждане на лидери?
 • Вярвате, че всеки носи лична отговорност за собствената си съдба?
 • Знаете, че всеки носи в себе си силата да се справи с всяко предизвикателство?
 • Готови сте да бъдете спътникът, който помага да се изясни картината и премахнат препятствията?
 • Работите върху развитието на собствените си лидерски умения?
 • Искате да се научите да работите в съответствие с международните стандарти за професията коуч?

Тогава ПРОФЕСИОНАЛНАТА КОУЧИНГ ПРОГРАМА е за ВАС!

Тя е насочена към хора, които имат желание и мотивация да работят професионално в областта на коучинга. Фокусира се върху придобиването на знания и умения за ефективно функциониране като коуч – като самостоятелна практика или като вътрешна функция в дадена организация.

Включва:

 • 65 обучителни часа – коучинг модел, коучинг компетенции, етика и практика на професионалния коуч, ценности и вярвания, модели на поведение, особености на коучинг комуникацията, изграждане на доверие, проследяване на напредъка, развитие на коучинг практика с доволни клиенти; приложение на коучинга в организационен контекст, коучинг уменията като професионална компетенция;
 • 12 часа присътвени обучителни сесии в група;
 • минимум 5 часа супервизия;
 • минимум 5 часа работа с ментор;
 • Поведенчески анализ по DISC – TTI Success Insights;
 • Самостоятелна работа с препоръчана/предоставена литература;
 • Самостоятелна работа със собствени клиенти и супервизия;
 • Индивидуален коучинг по обучителната програма;
 • Индивидуална консултация за  професионална реализация (като коуч, мениджър, съветник, терапевт…);
 • Членство в IIC&M;
 • Сертификат за участие в Професионален Коучинг Клас;

Броят на часовете самостоятелна работа ще бъдат установени в хода на програмата в зависимост от темпото на работа и индивидуалните препоръки за напредък към всеки участник.

coaching-individual

 

      СТРУКТУРА НА ПРОГРАМАТА


МОДУЛ 1
Коучинг модел, процес, етика и правила; Приложение в организацията и обществото; Постигане на резултати чрез задаване на въпроси; Основи на коучинг комуникацията – с какво е различна, какво постига, какво печелите с нея (с упражнения).

МОДУЛ 2: Познавай себе си, преди да опиташ да променяш другите – себепознание, себерефлексия, силни страни, области за развитие. Интуиция. Работа с егото: стремежът към успех, одобрение, важност и значимост – помощници и препятствия по пътя на обучаващия се коуч. Дефиниране на дефицитите. План за лично развитие – анализ по TTI Success Insights (DISC).Ценности и вярвания и как се изразяват в поведението.

МОДУЛ 3: Опознай и дай свобода на другия – параметри на личността и взаимодействието й с обкръжаващия свят, поведението като отражение на вътрешния свят. Неоценъчно поведение. Свобода и доверие. Параметри на ефективна комуникация съобразно спецификите на личността отсреща. Ценности и вярвания и как се изразяват в поведението. Настройка и индивидуален подход – базирано на DISC методологията. Етика и поверителност. Неутралитетът като инструмент за работа.

МОДУЛ 4: Техники за работа в коучинг сесия с различни цели – Техники на задаване на въпроси,  Техники на комуникация – дълбочинно слушане, позитивна и неутрална комуникация. Техники на фокуса. Тактика на поведението. Работа с конкретен проблем,  Постигане на момента “АХА!”. Работа с граници и ограничения.  Капанът на “Експерта”. 15-минутната сесия – бързо “хапче”. Опитът и интуицията като инструмент за работа.

МОДУЛ 5: Практически занятия по четири коучинг теми – професионално израстване, баланс “работа-личен живот”, житейско развитие (криза), развитие на лидерски качества. Въпроси и отговори от практиката на участниците. Развитие на умения и критерии за само-наблюдение и само-анализ. Съставяне на индивидуален план за по-нататъшно развитие.

В края на програмата ще бъдете подготвени да преминете през акредитация към IIC&M (International Institute for Coaching and Mentoring) ниво APC (Accredited Practitioner Coach). Участниците в обучението ще ползват специални финансови условия за процеса на акредитация, както и за следващите учебни събития, водени от Теди Ангелова.

me2014

 

ВАШИЯТ КОУЧ И ТРЕЙНЪР ПО ПРОГРАМАТА

 

Теодора Ангелова е Акредитиран Старши Коуч (ASC) към IIC&M с 15-годишна практика в коучинг към лидери на компании и търговски екипи.

Работила по казуси за развитие и управление на хора и тяхната мотивация, развитие на уменията на търговски служители в пряка работа с клиенти, изграждане на стратегия и тактика на ефективните преговори, изготвяне на стратегии и подходи за преминаване през процеси на промяна, актуализация на фирмена култура и други.

Подготвила вътрешни коучове за свои клиенти – компании в различни браншове. Води групов и индивидуален коучинг към своята практика като бизнес консултант. Представител за България на IIC&M (Международен Институт за Коучинг и Менторство)

 

13876576_1110308069060413_328077373812365867_n-1

ВНИМАНИЕ:  Програмата е в процес на акредитация към Международния Институт за Коучинг и Менторство. Първата група е тестова и опитът с нея ще бъде определящ за акредитацията на програмата.

СПЕЦИАЛНА ЦЕНА за ПЪРВАТА ГРУПА от 10 души по тази програма – 1400 лв без ДДС

ЗА ВТОРА ГРУПА от десет души ПО ТАЗИ ПРОГРАМА – 1800 лв без ДДС

(След акредитиране на програмата, цената ще се промени съобразно качеството, което ще удостовери акредитацията.)

Начало на програмата : 1 март 2017 г.

За плащане в лева, въпроси и записвания – Теди Ангелова – angelova@target-bg.com

 

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to ПРОФЕСИОНАЛЕН КОУЧИНГ КЛАС

 1. Юрий says:

  Здравейте. Тази година предвижда ли се да набирате нова група?

  • Здравейте! Благодаря за проявения интерес! В момента двама души вече се обучават – обучението е едновременно идвидидуално и групово – всеки върви в свое темпо през модулите, но двамата имат сесии заедно, за да се учат в ход.. Има желаещи за старт през есента. Можете да Започнете по всяко време. Ако няма забавяния в течение на програмата, можете да я приключите за три месеца. Ако темпото Ви е по-бързо, може и за по-кратко време да се справите. Важното е да преминете през модулите и задачите, за да покриете минимума от изисквани часове обучение, самостоятелна работа и коучинг сесии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *